Tavaly ünnepeltük a Chalk Paint ™  25. születésnapját és ebből kifolyólag Annie pályázatot hirdetetett: 25 közösségi tér megújulását szponzorálja alapanyagokkal: festékkel, bútorszövettel, egyéb kellékekkel. Idén tavasszal lehetett nevezni a támogatásra, és óriási büszkeség, hogy egy magyar projekt is elnyerte Annie tetszését.

“Mindig is az volt a véleményem, hogy a független vállalkozások alkotják a közösségek szívét-lelkét, és a helyi közösségi terekkel való kapcsolat rendkívül fontos egy környék, egy közösség felvirágoztatásában. Először Angliában, a saját, szeretett East Oxford Közösségi Házunkon láttam, hogy egy kis átalakításra szorul, hiszen az egész közösség használta.  Miután itt, a közösségi házban sikerült megszépíteni egy helyiséget, tudtam, hogy viszonteladóim tágabb értelemben vett családjának segítségével, az ő szakértelmükkel, világszerte megtehetjük ugyanezt a hasonló épületekkel. Így született a #25Project! “ Annie Sloan

Az East Oxford Közösségi Házfelújítását ebben a VIDEÓban nézheted meg.

A Nagymarosi Könyvtár és Művelődési Házat  Plentner Katlain nevezte a pályázatra.

Nagymaros Kultúrház

A művelődési ház kis- és nagyterme fog megújulni: lefestjük a falakat borító lambériát és székeket kárpitozunk újra. A projektet nem csak Annie támogatja, hanem még sokan mások is, hiszen ez egy fontos társadalmi összefogás, hogy egy közösségi tér újra teljes pompájában funkcionáljon. Többek között a kárpitozásban segítőnk lesz Újházy Ildikó, a Jobb mint volt bloggere, illetve a Manohuis Lányok, akikkel a régi, kopott, szakadt székeket fogjuk új köntösbe öltöztetni a november 19-20-ai hétvégén egy kárpitozás workshop keretében, amelyre Téged is várunk szeretettel.
Ha szívesen segítenél, akkor ez egy remek alkalom, hogy a kárpitozás alapjait is ellesd a szakértőktől!
•    Ildikó blogját itt találod, ha szeretnéd megismerni a munkáit:
http://jobbmintvolt.cafeblog.hu/
•    A Manohuis Lányok: Jancsó Györgyi és Nyírő Anita munkáit a Facebook oldalukon nézheted meg:
https://www.facebook.com/manohuis/

Külön köszönet illeti a Magnóliák Műhelyét, aki biztosítja számunkra az eszközöket a kárpitozáshoz. Ebből is látszik, hogy ez egy igazi, közösségi összefogással megvalósuló projekt!

A felújítás második hétvégéje lesz a nagy átalakítás, amikor a falak is új színbe öltöznek. Ha időd engedi, akkor tarts velünk november 26-27-n. A munkálatokat Az Asztalom Erika és Nemiskacat Enikő fogja segíteni Annie csapatából.

stencil tervek

Nemes-Gergely Erika stencil tervei az előtéri lambériára

Katalin a művelődési ház közösségének nevében és Enikő már is összeállította a terveket: színeket, szöveteket álmodott meg, ahol igazi élmény lesz összejönni a különböző alkalmakon: ünnepségek, bálok alkalmával a nagymarosaiknak.

Plentner Katalin terve a színpadról

Plentner Katalin terve a színpadról

Az eseményről részletesebb információkat ebben a Facebook eseményben találsz:
https://www.facebook.com/events/963396820456727/?active_tab=discussion

Jelentkezés a Kárpitozásra ide kattintva:
http://doodle.com/poll/78wnxpnur4diix5x

Jelentkezés a festésre ide kattintva:
http://doodle.com/poll/rd2b8k52rfmrca9g

Kapj fel egy kényelmes DIY szettet és gyere el Te is segíteni a felújításban!

Kulisszafotók a “before” állapotról ITT!