Aranyszínű karfás székkel kerestek fel, teljesen új kárpitozással. Hogyan fogom lefesteni,hogy ne kenjem össze a kárpitot??… A maszkoló szalag használatában biztos voltam, de a karfás rész festése okozott némi fejtörést.

“Fügedi Mónika vagyok,több,mint 20 éve festek bútorokat,a hozzám legközelebb álló stílus,az old world. Azonban nem vagyok elkötelezve egyik iránt sem,de kétségtelen, hogy textúrált felületek,a rétegek és színek váltják ki belőlem azt az érzést,hogy alkotok.”

fügedy factory
Egy kicsit felszakítottam a szegőt, csak annyira, hogy leragasztva hozzáférjek a fához.A karfás résznél  egy nagyobb és egy kisebb műanyag spaklit toltam a fa és az ülőfelület közé és így festettem. Lassította a munkálatokat a száradási idő, mert addig nem húztam ki a “segédeszközt”,amíg nem tudtam 3 rétegben lefesteni.
fügedy factory

fügedy factory
Annie Sloan Pure white 3 rétegben, úgy éreztem, hogy szükséges ennyi réteg, hogy vakító fehéret kapjak, olyat, amilyet kértek.  Az antikolás kérdéses volt, de ahogy felkerültek a rétegek “kevésnek” bizonyult. Öregítene kellett, ebben maradtunk a megrendelővel, így Annie Sloan Clear Wax , majd Dark Wax antikoló paszta következett. Az aranyhoz ragaszkodtak a megrendelők, így felkerült egy kevéske arany is.

fügedy factory

fügedy factory

fügedy factory

fügedy factory

A blogcikket írta: Fügedi Mónika,  bútorfestés, kézzel festett dísz és ajándéktárgyak készítése

e-mail cím : fugedifactory@gmail.com,

FB: Fügedy factory,

telefonszám   : 06 20 267 85 83