Egy izgalmas szín: a Florence

 

Úgy gondoltam, hogy ezt a cikket egy csodás, szinte megfoghatatlan színű Annie Sloan festék köré építem és ez nem más, mint a  Florence. Gyöngyöző, buja zöld és a hideg kék árnyalatai csapnak össze ebben a festékben. Két aranyló, műanyag keretet álmodtam meg ebben a színben.

“Fügedi Mónika vagyok, több, mint 20 éve festek bútorokat. A hozzám legközelebb álló stílus az old world, azonban nem vagyok elkötelezve egyik iránt sem, de kétségtelen, hogy a textúrált felületek, a rétegek és színek váltják ki belőlem azt az érzést, hogy alkotok.”

Az első színtiszta Florence, nem kevertem semmivel, ki kellett próbálnom a maga valóságában. Már az első réteg után tökéletesen fedett, de látni szerettem volna, ahogy elmélyül még jobban ez a csodás szín. Így felkerült egy második réteg is. Az Annie Sloan Clear Wax után még nem éreztem befejezettnek  a “munkát” és aki ismer, az tudja, imádom a “mocskos” felületeket . Így következhetett a Dark Wax. Pontosan úgy viselkedett, ahogy vártam, megült a mélyedésekben és elvitte a színt egy szexi, szexibb zöld felé. “Egy kevés antikarany paszta kell még!” – gondoltam. Igazam lett. Egy barátnőm szinte azonnal beleszeretett, amint meglátta és azóta az ő otthonában “bujálkodik” tovább.

Annie Sloan Florence képkeret

Annie Sloan Florence képkeret

A műanyag egyik nagy előnye, hogy nem látogatja meg a sokunk által retteget szú, de sok esetben, nekem túl sima, rideg a felülete. Így ennél a keretnél  úgy gondoltam, hogy addig pakolom rá a rétegeket, amíg el nem éri az általam olyannyira imádott textúrált felületet. A Florence-hoz kevertem egy kevés Napoleonic Blue-t  és felkerült az első réteg, a legsötétebb árnyalat. A következő réteget világosítottam úgy, hogy a festékbe glettet kevertem. Több rétegen keresztül jutottam el a legutolsó, egyben legvilágosabb árnyalathoz, amit száraz ecseteléssel vittem fel.

antikolás

antikolás

Clear Wax, majd Dark Wax következett. Néhányszor áttöröltem, nagyon hamar felpolírozható, néhány fotó és már posztoltam is

antikolás

antikolás

Egy ismerősöm rám írt, szerelmes lett a keretbe, szeretné…  Így búcsút mondtam, viszlát Florence!! Biztos vagyok benne, hogy még találkozunk!

 

A blogcikket írta: Fügedi Mónika,  bútorfestés, kézzel festett dísz és ajándéktárgyak készítése

e-mail cím : fugedifactory@gmail.com,

FB: Fügedy factory,

telefonszám   : 06 20 267 85 83