Ismered a decoupage technikát? Egy egyszerű, és roppant szórakoztató technika, amivel igazán különleges dolgokat alkothatsz. Ez az alapja annak, amit most mutatni szeretnék. Annie a decoupage technikát használta fel a transzfer technika kidolgozásához.

Ezzel igazán különleges, bohém felületeket lehet létrehozni: bútorokon, szöveteken, falakon.

A lényege ennek a díszítési módnak az, hogy a kép ott marad, de a papírt eltávolítjuk a felületről, így teljesen sík lesz.

Bármilyen papírképpel megpróbálhatod Te is: legyen az egy magazin, vagy könyv oldala, de akár nyomtathatsz is egy tetszőleges motívumot. A legjobb, ha erős, kontúros képeket használsz, pl. fekete-fehér képeket.

Ha úgy nyomtatod a mintát, akkor érdemes tudnod, hogy a tintasugaras  nyomtatók festéke hajlamos elkenődni, jobb választás a lézer nyomtató.

Hogyan csináld?

  1. Fesd le az alapot (bútort, falat) a kiválasztott alapszínre.
  2. Ha kiválasztottad a képet a lehető legpontosabban vágd körbe. (figyelj rá, hogy a kép pontosan tükrözve fog felkerülni a felületre)
  3. Vigyél fel egy réteg decoupage ragasztót a felületre. Lehetőleg ne legyen sokkal nagyobb, mint a kép, mert ragacsos maradhat a széle.
  4. Tedd rá a képet festékkel a felület felé fordítva. Óvatosan nyomogasd ki alóla a levegő buborékokat.
  5. Töröld szárazra  a felületet, majd hagyd teljesen átszáradni.
  6. Amikor már teljesen megkötött a ragasztó nedvesítsd be az ujjaid és óvatos, körkörös mozdulatokkal kezd el ledörzsölni a papírt .
  7. Ha már az összes papírt eltávolítottad, töröld szárazra a felületet és végül waxold le.

Ettől a kép roppant tartós lesz, és egy különleges sejtelmes ragyogást is kap.

Te is kipróbálod a transzfer technikát? Mindenképpen mutasd meg nekünk a végeredményt! 🙂

Az eredeti, angol nyelvű cikkért kattints ide, ahol Annie részletesen leírja hogyan készült a fenti kép az ajtóra!